Leeftijdsverschil in relaties en alles wat daarbij komt kijken.

De nieuwe online community en informatieve website voor en door mensen met leeftijdsverschil in een relatie.

Over


Leeftijdsverschil in relaties en alles wat daarbij komt kijken. De nieuwe online community en informatieve website voor en door mensen met een age-gap relatie.

Welkom!

Welkom op de website van Leeftijdsverschil.nl, een project en initiatief van Elkana en haar man Wim Oosterveen, wie ook in een age gap relatie zitten met een groot leeftijdsverschil. We zijn de Nederlandstalige versie van MayDecemberSociety.com, wat ook verklaard waarom we het domein MayDecemberSociety.nl geregistreerd hebben. Joe Leon van MayDecemberSociety.com is een goede vriend van ons en ik (Elkana) ben ook de beheerder van de Engelstalige Facebook groep. We zijn deze website gestart omdat we geen website konden vinden waarop het laatste nieuws, de beste tips en de mooiste verhalen te vinden zijn waar het draait over leeftijdsverschil in relaties.

Leeftijdsverschil.nl staat nog in de kinderschoenen maar we weten wat we willen, wat onze visie is. We verzekeren je dat Leeftijdsverschil.nl een prachtige community en informatieve website wordt voor een belangrijke doelgroep; de mensen met leeftijdsverschil in hun relatie en degene die hier interesse voor hebben. Liefde is universeel en niet gebonden aan leeftijd. En jij daar kunt hier deel van uit maken.

Mede door jouw hulp kunnen we dit project laten slagen. Ben je geïnteresseerd om ons te helpen om zowel de groep als de website groot te maken, aan te vullen en veilig te houden? Neem dan gerust contact met ons op! Alle hulp is meer dan welkom.

We vinden het belangrijk om te melden dat we de LGBTQIAP+ gemeenschap supporten. Het zou niet nodig moeten zijn want iedereen is wat ons betreft inclusief. Maar om het nog even duidelijk te maken: iedereen is welkom!

Wat kun je hier verwachten?

  • Al het nieuws over leeftijdsverschil in de media. We linken naar de originele bron. Als het niet door ons zelf geschreven is maar dus om een nieuwsitem gaat staat dit er duidelijk bij.
  • Een community net als onze Amerikaanse collega Joe Leon en zijn ex-vriendin Angela Di Pasquo van MayDecemberSociety.com met een Facebook groep: connecties met mensen, discussiëren en elkaar leren kennen.
  • Onze persoonlijke ervaringen en kijk op bepaalde kwesties, verhalen van anderen, quotes en foto’s.
  • Korte vlogs en blogs waarin we samen of met anderen filosoferen over allerlei onderwerpen. Een van onze voorbeelden hiervan zijn Minx Mindy & Larry Linx en Joe Leon.
  • Korte interviews met dierbaren, gelijkgestemden en anderen die zich interesseren in leeftijdsverschil in relaties.
  • Tips voor onder andere coming out, praktische tips, financiële zekerheid, wetten en regels etc.
  • Columns

Vragen aan Elkana & Wim van Leeftijdsverschil.nl

Waarom zijn jullie Leeftijdsverschil.nl begonnen? Wat hebben anderen hier aan?

We zijn deze website gestart om het taboe te doorbreken wat er ligt op leeftijdsverschil. De controverse over leeftijdsverschil is erg uiteenlopend maar in de meeste gevallen is het iets wat mensen niet vinden kunnen of zich ongemakkelijk bij voelen. Vaak zullen ze een maximum leeftijd hangen aan wat een accepteerbaar verschil is. Dat is in mijn ogen kortzichtig. Ze hebben diverse meningen die soms kant noch wal raken en daardoor durven veel mensen niet uit te komen voor hun relatie of besluiten ze zelfs de relatie te beëindigen. Liefde is universeel. Liefde is liefde en die kijkt niet naar ras, leeftijd, afkomst, gender en andere kenmerken. In de basis IS liefde.

Wij willen een veilige plek creëren voor deze groep mensen. De groep die vaak buiten de boot valt en aangevallen wordt. Er zijn een aantal websites en pagina’s die inspelen op leeftijdsverschil maar de meeste zijn inmiddels achterhaald, verouderd en onoverzichtelijk. En de grootste community over leeftijdsverschil MayDecemberSociety.com is Amerikaans en dus Engelstalig, wat een drempel kan zijn voor Nederlandstalige mensen.

Wat is de onderscheidende factor van Leeftijdsverschil.nl?

De onderscheidende factor voor Leeftijdsverschil.nl is het feit dat het Nederlandstalig is en een combinatie van artikelen en een community. De Amerikaanse versie MayDecemberSociety.com is -op dit moment- enkel een Facebook groep. Een hele leuke, dat wel! We vinden het erg leuk om ook meerdere stukken informatie te verstrekken, mensen te informeren en entertainen met bijvoorbeeld interviews en leuke artikelen.

Wim en Elkana samen op de foto in Amerika.

Wat is jullie doelgroep?

Onze doelgroep is een erg grote groep mensen van diverse leeftijden en afkomst. Vanaf de wettelijk toegestane leeftijd van 16 jaar (met toestemming van voogd/ouders) of 18 jaar tot en met 99 jaar in principe. Iedereen die in een relatie zit met leeftijdsverschil, op het punt staat een relatie te beginnen of mensen die geïnteresseerd zijn.

Mogen minderjarigen ook lid worden?

Wat wij sowieso niet steunen of ooit zullen gaan steunen zijn buitenwettelijke relaties. Zelfs consensuele (seksuele) relaties tussen minderjarigen (onder de 16) en meerderjarigen (boven de 18 jaar) ondersteunen wij niet. We zijn ons bewust dat deze doelgroep bestaat, sterker nog: in het verleden behoorden wij zelf tot deze categorie. Maar omdat dit tegen de wet is kunnen wij dit niet toestaan. Ondanks dat we dat het liefst wel zouden willen. Mocht je tot deze groep behoren? Wees dan absoluut zo vrij om contact met ons op te nemen via Facebook of via ons contactformulier. Jongeren onder de 16 kunnen dan ook geen lid worden van de community. De website is voor iedereen te bekijken maar lid worden van de community is toegestaan voor leden vanaf 16 jaar. Hier zal persoonlijke controle op plaatsvinden. De gebruiker wordt niet automatisch geaccepteerd. Mocht je vragen hebben dan kun je altijd contact met ons opnemen via het contactformulier of op Facebook.

Waarom hebben jullie gekozen voor een Facebook groep en niet een eigen platform?

De Facebookpagina’s schieten als paddenstoelen uit de grond en zijn een makkelijk medium om mensen met elkaar te verbinden. Nagenoeg iedereen is bekend met Facebook en hiervoor is ook geen extra kennis nodig om een nieuw platform te leren kennen. Dat is de reden waarom we voor een besloten Facebookgroep zijn gegaan naast de website als nieuwsplatform in plaats van een zelf opgezette community op de website zelf. Wellicht komt dit in de toekomst nog maar dat is nu nog niet duidelijk. Deze groepen zijn echter ook onderhevig aan zogenaamde trolls. Mensen die er niet zitten met de reden waar het voor bedoeld is waardoor er veel vervuiling op de pagina of groep ontstaat met de kans op discriminatie en online pesten. Daarom gaat er veel tijd zitten in het modereren van deze groep.

Mede door jouw hulp kunnen we dit project laten slagen. Ben je geïnteresseerd om ons te helpen om zowel de groep als de website groot te maken, aan te vullen en veilig te houden? Neem dan gerust contact met ons op! Alle hulp is meer dan welkom.

Wat investeren jullie hier nou samen in en wat krijg je er zelf voor terug?

Het gaat bij dit project niet over geld. Er kunnen in de toekomst, als we wat bekender zijn, wellicht kleine inkomsten gegenereerd worden door Ad-Words campagnes en andere mogelijkheden om het domein en hostingpakket te kunnen betalen, maar daar is het ons absoluut niet om te doen. Dat staat zelfs helemaal onderaan de lijst van mogelijkheden die we ooit hebben bedacht. Voornamelijk investeren we er een heleboel tijd in. Het domein en hosting kosten ons tot nu toe nog niet extreem veel geld omdat we nog in de beginnersfase zijn. Maar bij het starten van een online community en nieuwsplatform en onderhouden hiervan komt veel kijken. Er wordt een heleboel tijd ingestoken door ons. Dit is voor ons gevoel schaars maar als ergens je hart ligt dan maak je daar tijd voor. Het gevoel om anderen van die veilige plek en informatie te voorzien geeft een goed gevoel. Iets waar we bijna 20 jaar geleden ook erg naar op zoek waren. Er was nog niet zo heel veel over te vinden op het internet, vooral in het Nederlands. Elkana haar Engels is altijd al goed geweest maar toen ze nog zo jong was was dat vaak niet goed genoeg om alles op te kunnen nemen wat ze online tegen kwam. Ook de artikelen die we wel vonden waren vaak verhalen met een minder goede of zelfs slechte afloop. We willen met deze community ook bewijzen dat het zeker wel goed kan gaan en kan uitgroeien op een geweldige relatie. Een bumpy ride, waarin je veel moet vechten voor je relatie en idealen. Dat zeker. Maar absoluut niet onmogelijk!

Wat is jullie merkidentiteit? Hoe bereiken jullie de juiste doelgroep en wat willen jullie uitstralen naar de doelgroep?

We willen het volgende uitstralen: “Liefde is liefde”
En dat binnen de wettelijk goedgekeurde richtlijnen iedereen welkom is en vrij is in zijn, haar of hun liefde. Als mensen Leeftijdsverschil.nl horen moet men denken “Ohja, die website met een mooie, levendige community die open minded is en waar je niet veroordeeld wordt. Waar je veel handige artikelen kunt vinden die niet alleen maar negatief maar zelfs leerzaam zijn.”

Wat zijn de regels?

Communityrichtlijnen en regels: Ze geven binnen de community richting en houvast aan de deelnemers. Waar mag ik wat plaatsen, wat is het doel van de content, hoe ga je met elkaar om tijdens discussies, etc. Hier wordt ook de online community manager voorgesteld. De persoon die de deelnemers welkom heet, wegwijs maakt en die monitort of de deelnemers zich gedragen en communiceren naar de opgestelde regels en richtlijnen. Deze communityrichtlijnen staan in het document Privacy en Cookie Statement, Communityrichtlijnen en Disclaimer.

Wat een boel tekst in dat document! Waarom?

Wij volgen de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dit is de Europese verordening die geldt voor alle lidstaten van de Europese Unie. De AVG is op 25 mei 2016 van kracht geworden, treedt op 25 mei 2018 in werking en volgt daarmee de Wet bescherming persoonsgegevens op. De AVG stelt eisen aan het gebruik van informatie die tot natuurlijke personen herleidbaar is. Ook willen we de veilige plek waar we het eerder over hebben gehad in stand houden. Daar zijn ook een boel regels en richtlijnen voor nodig. We willen ons graag aan alle regels houden en risico’s zoveel mogelijk uitsluiten. Helaas is daar vaak een boel tekst voor nodig.

Wat zegt de wet over leeftijdsverschil in relaties?

Het civielrechtelijke antwoord op de vraag wat is toegestaan is als volgt:
– Als de jongste persoon in de relatie niet 16 jaar is, is een relatie met een meerderjarig persoon die boven de 18 is, niet toegestaan en dus verboden.
– Als de jongste persoon in de relatie wel 16 jaar is, maar nog geen 18 jaar, is een relatie met een meerderjarig persoon die boven de 18 is niet verboden maar is de voogd of ouder van de jongste persoon verantwoordelijk voor de jongste persoon. In dit geval kan een voogd of ouder contact verbieden of beperken. In dit artikel gaan we daar verder op in.

De auteurs

Elkana en Wim zijn de vaste auteurs van Leeftijdsverschil.nl

Elkana

Echtgenote van Wim sinds 25 september 2006

Elkana Oosterveen, van pa’s kant Eilander, van ma’s kant Rave. Geboren in 1987 en sinds 2003 in een relatie met Wim, die geboren is in 1960. Inmiddels veel informatie en kennis bemachtigd over leeftijdsverschil. Online thuisbasis: www.elkana.nl

Wim

Echtgenoot van Elkana, al een behoorlijke tijd

Homosapiens, lief, knap en zeer hoog begaafd (of moet dat met een t?) Mijn thuisbasis: www.daf66.nl – Favoriete citaat: Loop met je gezicht richting de zon…. En de schaduwen vallen achter je…. – Sinds 2003 een relatie met Elkana dus best ervaringsdeskundige op het gebied van leeftijdsverschil 😉