Leeftijdsverschil in relaties en alles wat daarbij komt kijken.

De nieuwe online community en informatieve website voor en door mensen met leeftijdsverschil in een relatie.

Leeftijdsverschil tussen partners – de Wikipedia pagina

door | zondag 15 augustus 2021 | Tips+Tricks+Regels | 0 Reacties

Als er informatie gevonden moet worden over een bepaald onderwerp dan kom je al gauw op de vrije encyclopedie Wikipedia terecht. Op het moment van schrijven telt Wikipedia 2.063.788 artikelen en 3.532 aantal actieve gebruikers. Het is een enorme encyclopedie die door iedereen bijgehouden kan worden. Het blijft toch interessant om te zien wat er allemaal op geplaatst wordt door diverse mensen. Daarom namen we eens een kijkje op de pagina Leeftijdsverschil tussen partners.

Leeftijdsverschil tussen partners is een sociaal fenomeen en beschrijft de soms relatief grote verschillen in leeftijd tussen twee partners in een relatie. Het is onderwerp van talrijke publicaties en wetenschappelijke studies.

Omdat er vooral veel in het Engels wordt geschreven vinden wij het belangrijk om diverse media te gebruiken voor de artikelen hier op Leeftijdsverschil.nl Als er al over geschreven wordt zijn het vaak de laatste roddels over bekende mensen of een of ander oordelend artikel. Vaak kom je juist de slecht aflopende ervaringen tegen en geen verhalen over relaties die al jaren standhouden.

Helft-van-leeftijd-plus-zeven-regel

Heb je hier weleens van gehoord? Het is een veelgebruikte vuistregel voor een sociaal geaccepteerd leeftijdsverschil. Deze regel vind mogelijk de oorsprong in Frankrijk. Ik heb er wel eens van gehoord maar doe hier weinig op uit. Ja, als je ‘volgens de regeltjes’ wilt leven kan het leuk zijn. Echter overkomt verliefdheid je. Je kunt er tegen vechten en er heel bewust voor kiezen om niet door te gaan met de relatie als er iets opbloeit. Maar in veel gevallen is de aantrekkingskracht dat het niet lukt om te stoppen. Je kunt er zelfs doodongelukkig van worden. Later blijkt vaak pas dat het wél kan werken.

Statistieken

Statistisch gezien trouwen de meeste mannen met vrouwen die jonger zijn dan zijzelf. Volgens een studie van de Verenigde Naties uit 2019 lag het gemiddelde leeftijdsverschil in eerste huwelijken voor mensen onder de 50 jaar tussen de drie en vijf jaar. In het continent Afrika lag dit gemiddelde het hoogst: Guinee met 8,2 jaar. Op de Cookeilanden was het gemiddelde leeftijdsverschil met 0,1 jaar het kleinst. Nederland: Volgens het CBS werden er in Nederland in 2017 63.000 huwelijken gesloten waarbij in 7 van de 10 gevallen de man ouder was dan de vrouw.

Bekende koppels

In dit artikel (Dit zijn de grootste leeftijdsverschillen in relaties tussen beroemdheden) namen we al een paar beroemde stellen onder de loep. Op Wikipedia wordt best nauwkeurig bijgehouden en staat er een beste lijst.

Vaak lees en hoor je over een leeftijdsverschil waarin de man ouder is dan de vrouw. Maar ook een oudere vrouw met een jongere man komt vaker voor dan je denkt. En wat denk je van same-sex koppels? Ook die zijn er genoeg! Een van de bekendste is denk ik wel de relatie van Ellen DeGeneres en Portia de Rossi.

Films

Echt veel films somt Wikipedia nog niet op. In de toekomst zal ik nog eens een lijstje plaatsen met de films waarin leeftijdsverschil een rol speelt.

The Big Lebowski (1998)
Something’s Gotta Give (2003)
Prime (2005)
The Rebound (2009)

Zelf zou ik hier zeker La Vida Que Te Espera van Manuel Gutiérrez Aragón aan toevoegen. Een prachtige Spaanse maar zeer intense film over een jong meisje dat verliefd wordt op een oudere man. Een van mijn favoriete films!

Het sobere leven van de agrariërs wordt er door de strenge Europese regels niet gemakkelijker op. Twee buurmannen krijgen ruzie vanwege een mooie productieve melkkoe. Deze ruzie loopt behoorlijk uit de hand en is voor één boer fataal. Rai, de zoon van de vermoorde man komt naar het dorp voor de begrafenis. De overgebleven boer Gildo (Juan Diego) stuurt één van zijn dochters, Val (Marta Etura), op Rai af om te achterhalen wat hij weet over de moord. Rai (Lois Tosar) toont om dezelfde reden zijn interesse. Langzamerhand ontdekken zij het geheim achter de moord. Maar nog veel belangrijker, zij ontdekken de echte liefde.

https://www.moviemeter.nl/film/19762/info/

Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Leeftijdsverschil_tussen_partners

Alle publicaties die wij importeren van een andere bron blijven van de originele eigenaar. Wij claimen van deze publicaties niet dat wij de eigenaar zijn en zullen dan ook altijd de bron weergeven in het bericht.

0 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.