Leeftijdsverschil in relaties en alles wat daarbij komt kijken.

De nieuwe online community en informatieve website voor en door mensen met leeftijdsverschil in een relatie.

Ik ben 39 jaar ouder dan mijn vriendin, maar onze relatie is net als die van jou

door | zondag 30 september 2018 | Ervaringen, Nieuws uit de media | 0 Reacties

Joe Leon en Angela di Pasque, het stel met 39 jaar leeftijdsverschil. De oprichters van de Amerikaanse MayDecemberSociety. Een fantastisch stel wat voor mij de aanleiding is geweest om een Nederlandstalige versie van de community op te zetten. Sinds 26 oktober 2020 ben ik ook beheerder van de Engelstalige Facebookgroep van deze community, dit omdat Joe en Angela begin 2020 na 7 jaar uit elkaar zijn gegaan. Wat ik begrepen heb is dat ze inmiddels weer erg gelukkig zijn met een nieuwe partner. Hieronder vind je een vertaald artikel uit de METRO. Let op, dit is niet meer de huidige situatie van Joe en Angela. Een archiefbericht dus!


Ik heb nu vijf jaar een relatie en laat me je vertellen dat er geen verschil is tussen jouw relatie en de mijne. Behalve het feit dat ik 39 jaar ouder ben dan mijn vriendin Angela.

Ik hoor de zuchten – 39 jaar! Je denkt vast dat dergelijke relaties alleen bestaan ​​voor beroemde zangers, filmsterren en vooraanstaande personen. Maar ondanks wat je zou kunnen aannemen, gaat onze relatie niet over seks of geld. In feite is het gebaseerd op liefde, vertrouwen en respect. Klinkt dat als jouw relatie? Ik hoop het echt, want zo zou het in alle relaties moeten zijn.

Ik had nog nooit met iemand zo jong als Angela gedate en het kwam nooit echt bij me op om dat te doen. Ik had relaties gehad met verschillende leeftijdsverschillen – van mensen die iets jonger waren tot mensen die ouder waren. Leeftijd is nooit erg belangrijk voor me geweest. Meestal viel ik, zoals de meeste mannen, voor het hele pakket. Ik ontmoette mensen in bars of tijdens het dansen – we hadden niet echt datingwebsites – en zo bloeide er een relatie op; net als bij Angela.

Ik merkte de blikken die we in het begin kregen niet echt op, maar Angela wel.

– Joe Leon

Angela en ik zijn acteurs die elkaar hebben ontmoet op de set van een onafhankelijke film. We babbelden en de interesse begon te groeien – we stuurden af ​​en toe een sms. Ik voelde me tot haar aangetrokken en ik dacht dat zij zich ook tot mij aangetrokken voelde. Er was zekere chemie, maar ik dacht dat ze te jong was. Ze was 21 en ik was onlangs 60 geworden. In alle kringen was zo’n leeftijdsverschil taboe – dat dacht ik tenminste. Op een dag sms’te ze me en vroeg of ik haar wilde ontmoeten voor een diner, omdat ze in mijn stad zou zijn. Ik voelde me gevleid – wat een boost voor mijn ego – ik had een jonge, getalenteerde vrouw die me mee uit vroeg. Ik ga niet liegen, ik was opgewonden, maar nerveus. Ik zei tegen mezelf: ‘wie kan het pijn doen? Ze is zo schattig en slim. Eén diner zou niet uitmaken. Ze had me tenslotte mee uit gevraagd. Het zou onbeleefd zijn om te weigeren.’ We hadden een geweldige tijd en die eerste date staat voor altijd in mijn geheugen gegrift. Kort daarna begon een nieuwe romance.

Liefde klopt wanneer je het het minst verwacht, en soms is ze pas 21. Ik merkte de blikken die we in het begin kregen niet echt op, maar Angela wel. Ik weet zeker dat je de blikken kent die ik bedoel – degene waar mensen je niet kennen, maar toch minachting voor je hebben, alsof je slechte woorden op de zijkant van een gebouw spuit.

Op een dag, toen ik met Angela op een openbare stoep liep, zag ik twee vrouwen van mijn leeftijd naar ons toe komen lopen. Ze waren aan het kletsen en toen keek een van hen naar Angela, en toen naar mij, en schudde haar hoofd. Ik was gewoon blij om bij Angela te zijn, dus ik glimlachte bij zoveel haat. Liefde doet dat met je.

Hoewel Angela en ik het leeftijdsverschil grotendeels hebben kunnen wegpoetsen, heeft het voor sommige stellen die we kennen ze vernietigd. Het is zo schokkend dat de gedachten en acties van een paar ongelukkige mensen iets kunnen verpesten dat twee mensen zo tevreden en voldaan maakt. Na verloop van tijd gaat het gevoel als een crimineel bekeken te worden voorbij, maar het zou naïef van me zijn om te zeggen dat ons leeftijdsverschil nooit een probleem is. Soms is het het kleinste ding dat een hobbel in de relatieweg kan veroorzaken en wij zijn geen uitzondering.

Ik herinner me dat ik naar een foto keek die ik van Angela had genomen en dacht: ‘Oh my, ze is veel te jong voor mij. Wat ben ik aan het doen? Moeten we hier nu een einde aan maken?’ Gelukkig zijn we allebei heel open mensen en heb ik deze gedachte niet laten etteren. Ik belde haar op en vertelde haar alles over de foto en mijn zorgen. Ze dacht even na en stelde voor om het op het gehoor af te spelen en af ​​te wachten wat er gebeurt. Dat was vijf jaar geleden.

Het hebben van een relatie zoals de onze – een die zo vaak wordt afgekeurd – heeft ons in de wereld van de leeftijdsverschil-relaties geduwd. We waren allebei nieuwsgierig naar andere stellen met een ongewoon leeftijdsverschil zoals wij en werden geïnspireerd om online een community op te richten. In 2013 lanceerden we de May December Society, een particuliere non-profit gemeenschap voor mensen van alle rassen, religies en seksuele geaardheden die geïnteresseerd zijn in relaties tussen leeftijdsverschillen. Onze gemeenschap bloeit en Angela en ik merken dat we elke dag met mensen praten en ze helpen. We zijn geen relatie-experts, maar het is fijn om te weten dat we kunnen helpen en er zijn voor andere stellen die onze steun nodig hebben. En het zijn niet alleen andere stellen met een leeftijdsverschil die we willen informeren. We zijn een YouTube-kanaal begonnen waar we open en eerlijk over onze relatie praten.

Naar onze mening is dit de enige manier om een ​​einde te maken aan het stigma waarmee koppels met een leeftijdsverschil worden geconfronteerd. Als we de reacties op onze video’s lezen, is het duidelijk dat we van gedachten veranderen. Mensen hebben ons verteld dat ze koppels met een zichtbaar leeftijdsverschil niet langer zullen beoordelen en zelfs zouden overwegen om met iemand te daten die jonger of ouder is dan zijzelf, omdat ze kunnen zien hoe gelukkig we samen zijn.

Als twee volwassenen van elkaar houden, mag leeftijd hen niet in de weg staan ​​om samen te zijn.

Na contact te hebben gehad met Joe Leon heb ik toestemming gekregen om zijn artikel te vertalen en online te zetten op Leeftijdsverschil.nl

Bron: (Engelstalig) https://metro.co.uk/2018/09/30/im-39-years-older-than-my-girlfriend-but-our-relationship-is-just-like-yours-7989894/
Bronnaam: Metro.co.uk
Originele publicatiedatum van bron: 30 september 2018
Originele auteur: Joe Leon

Alle publicaties die wij importeren van een andere bron blijven van de originele eigenaar. Wij claimen van deze publicaties niet dat wij de eigenaar zijn en zullen dan ook altijd de bron weergeven in het bericht.

0 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.