Leeftijdsverschil in relaties en alles wat daarbij komt kijken.

De nieuwe online community en informatieve website voor en door mensen met leeftijdsverschil in een relatie.

Breuk groter door leeftijdsverschil

door | donderdag 13 juni 2019 | Nieuws uit de media | 0 Reacties

Op de nieuwssite NOS.nl stond vandaag weer een bijzonder nieuwsbericht over leeftijdsverschil. Hierin geeft onderzoek van het CBS aan dat stellen die meer dan tien jaar schelen vaak na 12 jaar al niet meer bij elkaar is. De breuk zou worden veroorzaakt door het leeftijdsverschil maar ook door het jong samenwonen.


Groot leeftijdsverschil voor stellen vergroot kans op een breuk

De kans op een breuk is ook groter als stellen al jong gaan samenwonen. Doen ze dat tussen hun 18de en 20ste, dan is de kans 49 procent dat ze na twaalf jaar uit elkaar zijn. 20 tot 24-jarigen lopen met 29 procent al veel minder risico op een breuk.

– NOS.nl

Ook hier werd weer volop gereageerd op de Facebookpagina van NOS.nl Een paar van deze reacties hebben we behandeld in dit artikel: Dolgelukkig samen ondanks leeftijdsverschil

Al ruim 17 jaar samen

Ik moet zeggen dat ik deze meningen over het leeftijdsverschil en het samenwonen persoonlijk niet deel. Wim en ik zijn op moment van schrijven ruim 17 jaar samen. We zijn volledig samen gaan wonen toen ik 18 jaar was. Daarvoor waren we al vaak in het weekend samen in zijn studio in Heerde. Dat een groot deel van de relaties met een groot leeftijdsverschil stranden is van veel redenen afhankelijk. Net zoals bij relaties waarin dit geen grote rol speelt, dat moge duidelijk zijn. Maar er zijn ook stellen die het al veel langer volhouden. Dat zijn persoonlijk voor mij grote voorbeelden. Deze zie je nog niet zo vaak, misschien omdat het taboe nog redelijk groot is? Ik weet het niet. Maar ik ben van plan om nog heel wat jaar heel gelukkig te zijn met mijn Wim!

Wat is jullie mening hierover? Hebben jullie het vertrouwen na 12 jaar nog samen te zijn?

In verband met de copyright en auteurswet mogen we maximaal 50 woorden quoten van dit nieuwsbericht. Wel mogen we linken naar het originele artikel of deze embedden als de bronwebsite dit toestaat. Als dat zo is vind je hierboven een frame met het bronbericht. Anders vind je de link naar het originele bronbericht hieronder.

Bron: https://nos.nl/artikel/2288809-groot-leeftijdsverschil-voor-stellen-vergroot-kans-op-een-breuk
Facebookpost: https://www.facebook.com/nos/posts/2867182943297245
Bronnaam: NOS.nl
Originele publicatiedatum van bron: 13-06-2019
Originele auteur: NOS.nl

Alle publicaties die wij importeren van een andere bron blijven van de originele eigenaar. Wij claimen van deze publicaties niet dat wij de eigenaar zijn en zullen dan ook altijd de bron weergeven in het bericht.

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Dolgelukkig samen ondanks leeftijdsverschil - Leeftijdsverschil.nl - […] vandaag schreven ze op nieuwssite NOS.nl vandaag een bijzonder nieuwsbericht over leeftijdsverschil. Hierin geeft onderzoek van het CBS aan…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.