Leeftijdsverschil in relaties en alles wat daarbij komt kijken.

De nieuwe online community en informatieve website voor en door mensen met leeftijdsverschil in een relatie.

De start van iets nieuws

door | woensdag 01 januari 2020 | Uitgelicht | 2 reacties

En eindelijk is het dan zo ver! Een lang gekoesterde wens van mij, Elkana, gaat in vervulling. Eigenlijk speelt dit idee al jaren in mijn hoofd. Soms met vlagen heel actief, soms wat meer op de achtergrond. En nu is het dan eindelijk zover: leeftijdsverschil.nl!

Logo Leeftijdsverschil.nl

Leeftijdsverschil in relaties en alles wat daarbij komt kijken. De nieuwe online community en informatieve website voor en door mensen met een age-gap relatie.

De voorbereidingen hebben bijna anderhalf jaar in beslag genomen. Op gegeven moment ben ik vol goede moed gestart. Vastberaden dit binnen een half jaar voor elkaar te hebben zoals ik het in gedachten had. Maar helaas kwamen er omstandigheden tussendoor waardoor het langer heeft moeten duren. En nog steeds is het niet helemaal zoals ik gehoopt had. Het komt zoals het komt. Het gaat zoals het gaat. Een mens kan helaas sommige situaties niet beïnvloeden. Desalniettemin ben ik trots op het feit dat Leeftijdsverschil.nl nu eindelijk online is!

Mijn man Wim en ik zitten op moment van schrijven al zo’n 17 jaar in een age gap relatie met een groot leeftijdsverschil, namelijk 27 jaar. We zijn deze website gestart omdat we geen Nederlandse website konden vinden waarop het laatste nieuws, de beste tips en de mooiste verhalen te vinden zijn waar het draait over leeftijdsverschil in relaties. Leeftijdsverschil.nl staat nog in de kinderschoenen maar we weten wat we willen. Wat onze visie is. We hopen en werken eraan dat Leeftijdsverschil.nl een prachtige community en informatieve website wordt voor een belangrijke doelgroep; de mensen met een zogenaamde age-gap relatie. Liefde is universeel en niet gebonden aan leeftijd.

Ik wil je, samen met Wim, een informatieve website bieden waar je hopelijk veel aan hebt. Ook willen we je een fijne en veilige plek bieden om je vrij te voelen te zeggen wat jij wilt. Dat is de reden waarom we voor een besloten/privé Facebook-groep hebben gekozen als communicatieplatform. Deze vind je hier: Facebook-groep Leeftijdsverschil.nl De keuze om voor een privé groep te gaan is dat deze privé is en alleen zichtbaar in de zoekfunctie. Alleen huidige leden kunnen berichten en opmerkingen zien en plaatsen en de lijst met leden van de groep zien. Andere mensen op Facebook kunnen de algemene informatie van de groep zien. Ook zien ze wie de beheerders en moderators zijn maar verder niets. Waardoor je dus die veilige plek creëert.

Wat je op Leeftijdsverschil.nl kunt gaan vinden zijn onze persoonlijke ervaringen en kijk op bepaalde kwesties, verhalen van anderen, quotes en foto’s, korte vlogs en blogs waarin we samen of met anderen filosoferen over allerlei onderwerpen, korte interviews met dierbaren, gelijkgestemden en anderen die zich interesseren in leeftijdsverschil in relaties, tips voor onder andere coming out, praktische tips, financiële zekerheid, wetten en regels etc. en columns.

We willen het taboe doorbreken wat er ligt op leeftijdsverschil. De controverse over leeftijdsverschil is erg uiteenlopend maar in de meeste gevallen is het iets wat mensen niet vinden kunnen of zich ongemakkelijk bij voelen. Ze gaan een maximum leeftijd hangen aan wat een acceptabel verschil is volgens de maatschappij. Dat is in mijn ogen erg kortzichtig. Ze hebben diverse meningen die soms kant noch wal raken. Daardoor durven veel mensen niet uit te komen voor hun relatie of besluiten ze zelfs de relatie te beëindigen. Liefde is universeel. Liefde is liefde en die kijkt niet naar ras, leeftijd, afkomst, gender en andere kenmerken. In de basis IS liefde.

We willen nog wel even zeggen dat de focus momenteel ligt op het opbouwen van een groep lotgenoten in de Facebook-groep. Dit omdat we door omstandigheden helaas weinig tijd hebben om de website bij te houden.

Ben je geïnteresseerd om ons te helpen om zowel de groep als de website groot te maken, aan te vullen en veilig te houden? Neem dan gerust contact met ons op! Alle hulp is meer dan welkom.

Wil je antwoord op al je vragen? Kijk dan even op de pagina Over de website.

2 Reacties

 1. Avatar

  Nu ben ik heel benieuwd geworden. Wij hebben ook een groot leeftijdsverschil maar ik kan daar nooit iets over op internet vinden. Laat maar horen.
  Ik ben net nieuw op WP en dit was een van de eerste dingen die ik zocht. Ben benieuwd naar ervaringen van anderen.

  Antwoord
  • Avatar

   Hoi Ger Brand, bedankt voor je reactie. Wat goed dat je op Leeftijdsverschil.nl bent uitgekomen met je zoekopdracht. Momenteel zijn we op de website niet zo heel erg actief. Het meeste gebeurd in onze besloten Facebook groep. Ik weet niet of je ook een Facebook account hebt? Dan is het wellicht leuk om je aan te melden bij de groep. Deze vind je hier: https://www.facebook.com/groups/Leeftijdsverschil.nl/ We zien je daar graag! En anders lezen we je reactie hier wel weer voorbij komen. Lieve groet, Elkana & Wim

   Antwoord

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: