Leeftijdsverschil in relaties en alles wat daarbij komt kijken.

De nieuwe online community en informatieve website voor en door mensen met leeftijdsverschil in een relatie.

Al jaren dolgelukkig samen, zelfs met een groot leeftijdsverschil

door | donderdag 13 juni 2019 | Nieuws uit de media | 0 Reacties

Eerder vandaag schreven ze op nieuwssite NOS.nl vandaag een bijzonder nieuwsbericht over leeftijdsverschil. Hierin geeft onderzoek van het CBS aan dat stellen die meer dan tien jaar schelen vaak na 12 jaar al niet meer bij elkaar is. Een paar uur later echter staat er een ander artikel online: “Al jaren dolgelukkig samen, zelfs met een groot leeftijdsverschil”


Stellen met een groot leeftijdsverschil lopen meer kans om uit elkaar te gaan. Als de partners vijf tot tien jaar schelen, is de kans op een breuk bijna 30 procent, meldde het CBS vanochtend.

– NOS.nl

Mijn eerste reactie was dat ik het toch wel heel vreemd vond om op één dag twee tegenstrijdige artikelen te plaatsen. Maar na wat ik al vermoedde heeft NOS zoveel reacties gehad dat ze dit ook graag uit wilden lichtten.

“Mijn man en ik schelen 23 jaar. Ik ben nu 36 en mijn man 59. We zijn 12 jaar bij elkaar. We zijn dolgelukkig en zijn zeker niet van plan uit elkaar te gaan. Leeftijd zegt niet zoveel. We vullen elkaar goed aan en hebben veel lol samen”, schrijft een vrouw op de Facebookpagina van de NOS.

Alle reacties op de Facebookpagina van de NOS liegen er soms niet om. Hier zullen we altijd last van houden maar er staan ook een hoop mooie en liefdevolle reacties onder.

Zoals die van Ingrid Kooij die het volgende schrijft:

“Moet je dat dan ter overweging meenemen als je stapelgek bent op elkaar…? “Lief, ik hou van je maar laten we het niet doen… we lopen meer kans op een breuk..?”

– Ingrid Kooij

De dolgelukkige Jeanine Korte schrijft:

“Nou dan ben ik zeker een van de gelukkige die na 33 jaar samen nog steeds samen is met mijn man. Ik ken hem vanaf mijn 26e jaar ben nu bijna 60. Mijn man en ik schelen 29 jaar.”

– Jeanine Korte

Of wat denk je van de reactie van Gradeke Verwey:

“Ik en mijn man zijn al 35 jaar samen…. en we waren nog piepjong toen we gingen samen wonen.”

– Gradeke Verwey

Het zijn trouwens niet alleen maar vrouwen die reageren. Ook Robin Scheermeijer doet een mooie duit in het zakje:

“Wat een onzin, denk dat het eerder gebaseerd is op hoe goed je daadwerkelijk matcht met elkaar en wat je beiden er aan blijft doen. Heb een geweldige vrouw als vriendin aan mijn zijde en ze scheelt 18 jaar met mij, gedoemd te mislukken? Dacht het niet ??”

– Robin Scheermeijer

De reactie van Hans Groenewold vind ik ook erg mooi:

“Als je op emotioneel, kennis en bewustzijn niveau hetzelfde bent met 10, 15 jaar leeftijd verschil is er niks aan de hand. Soms kiezen mensen die bijvoorbeeld tussen de 24 en 35 zijn ook voor een wat oudere man of vrouw omdat die veel meer ervaring hebben, beter om kunnen gaan met omstandigheden en zijn over het algemeen zorgzamer door de vele ervaringen en wat ze hebben meegemaakt, van hebben geleerd. Het gaat er uiteindelijk ook om of je je goed voelt bij die persoon, een mening of kritiek krijg je toch altijd wel van een ander in de huidige snel veranderende samenleving. Ik denk ook dat mensen een beetje van de traditionele leefwijzes afstappen die er eerst waren voor vele jaren geleden, koste wat het kost in een slecht huwelijk/relatie blijven en nu is het wat vrijer en onafhankelijker”

– Hans Groenewold

Die sluiten we dan maar in ons hart 😉 Ik weet in ieder geval dat ik dolgelukkig ben met mijn eigen 27 jaar oudere vent!

In verband met de copyright en auteurswet mogen we maximaal 50 woorden quoten van dit nieuwsbericht. Wel mogen we linken naar het originele artikel of deze embedden als de bronwebsite dit toestaat. Als dat zo is vind je hierboven een frame met het bronbericht. Anders vind je de link naar het originele bronbericht hieronder.

Bron: https://nos.nl/artikel/2288917-al-jaren-dolgelukkig-samen-zelfs-met-een-groot-leeftijdsverschil.html
Facebookpost: https://www.facebook.com/nos/posts/2867182943297245
Bronnaam: NOS.nl
Originele publicatiedatum van bron: 13-06-2019
Originele auteur: NOS.nl

Alle publicaties die wij importeren van een andere bron blijven van de originele eigenaar. Wij claimen van deze publicaties niet dat wij de eigenaar zijn en zullen dan ook altijd de bron weergeven in het bericht.

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Breuk groter door leeftijdsverschil - Leeftijdsverschil.nl - […] Ook hier werd weer volop gereageerd op de Facebookpagina van NOS.nl Een paar van deze reacties hebben we behandeld…
  2. Groot leeftijdsverschil voor stellen vergroot kans op een breuk - Leeftijdsverschil.nl - […] Ook hier werd weer volop gereageerd op de Facebookpagina van NOS.nl Een paar van deze reacties hebben we behandeld…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.